tiistai 8. toukokuuta 2018

Millainen bloggaaja olen?

Ihana Linda heitti mulle muutama kuukausi sitten haasteen bloggaamiseen liittyen ja tähän samaan haasteeseen mut haastoi myös Niina ♥ Vihdoin ja viimein sain tämän tehtyä, kiitos vielä tytöt! Haastepostauksia tehdessä sitä oppii aina jotain uutta itsestään ja tämän postauksen kanssa tuli kyllä niin paljon hyviä muistoja mieleen :) 

Indiedays Inspiration Day 2015

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Aloitin blogin vuosia sitten, kun halusin paikan mihin voisin jakaa fiiliksiäni sekä kuviani. Aluksi blogini oli aika materialistinen, kunnes muutin sen mielenterveyspainotteiseksi lifestyleblogiksi. Palasin kuitenkin mun alkuperäiseen blogin nimeen sekä postaustyyliin kun viimeisetkin masennuksen rippeet olivat kadonneet musta.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin blogin kirjoittamisen vuoden 2011 lopussa ja samaa blogia kirjoitan edelleen! Blogin nimi on tosiaan vaihtunut pari kertaa ja kymmeniä postauksia on tullut poistettua, mutta koskaan en ole halunnut poistaa koko blogia ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on pääasiallinen aihe ym.?

Kirjoitan lifestyleblogia, missä on rehellisiä postauksia niin perus arjesta, mielipiteistä, ruuasta kuin kosmetiikastakin. En ole koskaan halunnut rajata blogini sisältöä kovin tarkasti.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Tavoite olisi joka toinen päivä, mutta se ei toteudu koskaan. Tänä vuonna oon kirjoittanut 12-13 postausta kuukaudessa ja se on ollut mulle oikein hyvä tahti.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Riippuu aivan postauksesta. Jos kirjoitan esimerkiksi kosmetiikkaan liittyvää postausta, otan kuvat ensin. Mielipidepostauksiin taas teksti syntyy ensin ja kuvat saatan vain napsia jostain kuvakansioidenkätköistä. Yleensä mulla on kuitenkin kuvat ensin valmiina.

Ikivanha banneri vuodelta 2013

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Muista blogeista sekä sosiaalisesta mediasta. En pidä suorasta matkimisesta, mutta blogimaailmassa on kiva jakaa postausvinkkejä sekä ottaa niitä vastaan. Välillä inspiroidun ihan vain omista kuvistani, mitä selailemalla keksin välillä hyviäkin postausideoita. Mielipidepostauksiin saan inspiraatiota yleensä somekeskusteluista, iltapäivälehdistä, uutisista, läheisten kanssa käydyistä keskusteluista ym.

7. Bloggaatko mielummin aamulla, päivällä vai illalla?

Viikonloppuisin päivällä tai illalla, arkisin illalla. Teen vain aamuvuoroja ja yleensä mulla on töitä joka arkipäivä, joten aikaa aamu- tai päiväpostailulle ei ole. Kouluaikana saatoin kyllä herätä aamulla miehen lähtiessä töihin ja jäin kirjoittelemaan blogia aamuviideltä :D Parhaat postausideat saan yleensä juuri kun pitäisi mennä nukkumaan.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Joka päivä tulee tehtyä jotain noista. Postauksia luonnostelen 2-3 päivän välein, kommentteihin vastailen yleensä samalla. Muiden blogeja tulee luettua päivittäin ja kuvia räpsittyä varsinkin kesällä joka päivä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luin ennen paljon enemmän blogeja, mutta nyt lukulistallani on vain 22 blogia. Luen aika paljon lifestyletyylisiä blogeja, mutta lukulistaltani löytyy myös yksi kosmetiikkaan keskittynyt blogi sekä matkablogi. Rakastan aitoja postauksia missä ei kaunistella mitään.

10. Mitkä asiat kiinnittävät toisten blogeissa huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Ulkoasu ihan ensimmäisenä. En lukisi blogia, jonka tausta olisi esimerkiksi musta ja kuvat olisivat pieniä. Mulle kuvat ovat myöskin tekstiä tärkeämpiä, eli jos blogi pitää sisällään paljon sellaisia postauksia missä on pari kuvaa ja tajuttomasti tekstiä, klikkaan itseni aika nopeasti pois sivulta. Nykyään oon myös aika laiska tutustumaan uusiin blogeihin, päädyn niihin yleensä vain kommenttien kautta. Uusia blogeja tulee siis seurattua todella harvoin.

Emo-Jasu vuodelta 2012

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Ihanat blogikaverit, positiivinen palaute ja itsensä toteuttaminen. Oon löytänyt blogien kautta ihania kavereita sekä sielunsiskoni Niinan ♥ Oon myös nauttinut blogimiiteistä hurjasti!

12. Entä kolme huonointa asiaa?

Matkiminen, motivaatiopuute sekä alemmuudentunne. Vähän turhankin usein tässä hommassa tulee verrattua itseään muihin ja tunnettua itsensä muita huonommaksi bloggaajaksi.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Tottakai! Jätän vastaamatta vain asiattomiin kommentteihin, joita en edes julkaise. Niitä onneksi tulee todella harvoin. Muihin kommentteihin pyrin vastaamaan aina ajatuksella :) Kommentoin myös paljon muiden bloggaajien blogeja.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook sivuja?

Blogillani ei ole omia Face- tai Instasivuja, mutta jaan jokaisen postauksen Facesivullani ja välillä tiedotan uusista postauksista myös Instassa.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Voi kun olisikin :D Mulla menee yleensä yhdenkin postauksen tekemiseen pari tuntia, joten postauksia on aika harvoin luonnoksissa odottelemassa, ainakaan täysin valmiina.

Blogimiitti 2016

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Oon aina kirjoittanut avoimesti ja jakanut postaukseni omalle Facebook -seinälleni. Jos joku sukulainen järkyttyy kun pieni ja viaton Jasu puhuu esimerkiksi seksistä, niin se on sitten voivoi :D

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy. Oon tehnyt muutaman kerran yhteistyötä eri yritysten kanssa, joilta oon saanut arvosteltavaksi jonkin tuotteen. Mä haluan kuitenkin itse päättää mitä postailen ja millon postailen, joten näin on hyvä.

18. Mikä tarina on blogisi takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Halusin blogille nimen mistä kävisi ilmi mun materialistisuus. Silloin en edes ollut niin materialistinen kuin nykyään :D Välillä blogin nimi oli My Broken Story ja sitä vaihetta ei olisi kyllä tarvinnut olla ollenkaan...

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

En oikeastaan, en halua edes lukijoita kovin paljoa enempää. Pienellä lukijakunnalla kommentit ovat pysyneet suht asiallisina ja fiilis blogissa hyvänä. Oon myös pitänyt Bloggerista, enkä haluaisi siirtyä mihinkään muuhun blogialustaan.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle.

Ole oma itsesi, älä mielistele ketään. Hanki hyvä kamera, julkaise kirkkaita isoja kuvia. Vastaa kommentteihin ja laita niitä myös muille :)

2016

:llä Jasu

14 kommenttia:

 1. Kiva että säkin teit tämän postauksen! Oli tosi jees lukea myös sun vastauksia :)

  En tiennytkään, että sun blogilla on ollut ennen aivan eri nimi! Vaikka olet ehkä todennäköisesti siitä joskus saattanut mainitakin... Mutta vanhoja bannereita on aina kiva nähdä, tuo vuoden 2016 banneri on tosi kivan näköinen! Niin kauniin talvinen <3 Mutta en kyllä kaipaa yhtään talvea, odottelen täällä vain innoissani kesää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tätä oli kiva tehdä ♥ Kiitos :)
   Siitä on jo monta vuotta aikaa, vaihdoin nimen takaisin tähän vuonna 2014 :) Mua ihan hävettää nuo vanhat bannerit, voi apua :D Tuosta vuoden 2016 bannerista kyllä tykkäsin :)

   Poista
 2. Jee ihanaa kun teit tämän! <3 Tälläisiä postauksia on aina mielenkiintoista lukea. On muutenkin ollut hienoa seurata sun blogipolkua jo vuosia! Ja oon kyllä niin onnellinen, että oon saanut sut mun ystäväkseni :)<3 Ihan paras asia bloggaamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin kiva tehdä<3 Kiitos ihana<3 Samoin, oot ollut parhain asia tällä blogiuralla :)♥

   Poista
 3. Huippua kun säkin vastailit näihin kysymyksiin! Ja hei tässä oppi yllättävänkin paljon uutta susta bloggaajana :)

  Musta oli jotenkin tosi kiva kuulla, ettet juurikaan kaipaa tämän enempää lukijoita tai blogistasi "isompaa" kuin se nyt on. Tuntuu että tosi monesti nykyään bloggaamisen tavoitteena on just se mahdollisimman suuren suosion tavoittelu, lukijoiden kalastelu tavalla tai toisella ja lopulta rahan tekeminen blogin kanssa. Monesti vaan huomaa, että mitä enemmän lukijoita blogilla on, sitä vähemmän on myös sitä vuorovaikutusta bloggaajan ja lukijan välillä. Ehkä ne liian "suuret" bloggaajat alkaa tuntua lukijan mielestä vähän etäisemmältä eikä niitä kommentteja siksi tuu jätettyä niin paljon. Mä en itse seuraa enää yhtään todella suosittua lifestylebloggaajaa ja syynä siihen on puhtaasti juuri se, etten koe pystyväni millään tavalla samaistumaan sellaisen ihmisen elämään. Miksi siis lukisin sellaisesta? Vähän pienempiä blogeja on paljon mielenkiintoisempaa seurata mun mielestä :) Kauneusblogeista seurailen kyllä niitä suosituimpiakin, mutta se yhteisö nyt joka tapauksessa on paljon lifestyleä pienempi ja blogien sisältö muutenkin pääasiassa ihan erityyppinen :D

  Kauheen romaanin taas kirjoitin ja varmaan ihan aiheen vierestä! Pahoittelut siitä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, tämä oli ihan huippukiva! :)
   Oon huomannut saman, ja jotenkin sellainen kaupallisuus ja hinnalla millä hyvänsä blogin kasvattaminen vie blogista sen sielun..Ja juuri tuo, ettei sitten enää ole sitä vuorovaikutusta. Mulla on ihan sama juttu, se tuntuu jotenkin turhaltakin kun se vuorovaikutus puuttuu :D Hyvä kommentti, eikä yhtään aiheen vierestä :) Kiitos<3

   Poista
 4. Ihanaa oli lueskella sulta tämä Jasu <3 Mä en tiennyt että oot aloittanut jo 2011 ja sama blogi on edelleen pystyssä, hurjan upeaa, vaikka välissä postailitkin harmillisista asioista. Rohkea ja upea juttu silti.
  Tietysti näkyyhän tuossa sivupalkissa 2011 vuosikin mutta en oo sisäistänyt sitä vissiin että oot aloitellut sillon :') Mulle tuli pitkin tekstiä lukiessa vaikka sun mitä juttua mitä piti kommentoida mutten enää muista :D

  Musta on mukava selata itse menneitä postauksia ja lukea muutaman vuoden takaisia juttuja, tää on kuin päiväkirja. Harmi että oon joutunut itse poistamaan menneitä postauksia (vaikka hurjan noloja ne olikin) koska kuvat hävisi photobucketin muuttuessa maksulliseksi ja en vaan vaivautunut enää pistämään vuoden 2013 postauksiin kuvia takaisin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Joo tätä on tullut kirjoiteltua jo kyllä pieni iäisyys :D Haha :D Mule käy aina noin ja postauksen lopussa joudun selaamaan takaisin ylös, että muistan että mitä pitikään kommentoida :D
   Teen ihan samaa ja heh, samalla poistelen niitä noloja teini-iän postauksia :D Voi ei, harmi että sulla kävi noin kuvien kanssa :(

   Poista
 5. Todella mukava lukea sun mietteitä bloggaamisesta ja saada entisestään tietää taustoja sieltä blogin takaa ♥ Mun mielestä kanssa lukijamäärän ei saa antaa vaikuttaa omaan bloggaamiseen vaan sen pitää lähteä omasta mielenkiinnosta ja inspiraatiosta. Mäkään en kaipaa isoa lukijakuntaa, mutta ei mua haittaa kuitenkaan niiden lisääntyminenkään :) Parhainta on juuri ollut kanssa tuo uusien ihmisten tapaaminen blogin kautta, sillä blogeja lukiessaan pystyy bongaamaan niitä samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa voisi viihtyä ihan livenäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon aivan samaa mieltä, tätä hommaa ei saisi tehdä vain julkisuuden ja kivojen lahjojen ja tapahtumien takia..Mullekin kelpaisi vielä 100-200 lukijaa lisää, mutta ei oikeastaan enempää, sitten alkaa ne negatiiviset törkykommentit lisääntyä :/ Niimpä, tuo on kyllä bloggaamisen parhain puoli<3

   Poista
 6. Tämä postaus on miullakin vielä työn alla, mutta ehkä saan sen lähiaikoina ulos! :) En tiennytkään, että oot kirjoittanut aikasemmin mielenterveyspainotteista blogia! Olisi kyllä ollut mielenkiintoista olla jo silloin lukijanasi, mutta tykkään kyllä blogistasi paljon nytkin :) Itse olen myös miettinyt tuota lukijakunnan määrää - on ihan kiva ettei ole tuhansittain lukijoita, sillä omakin kommenttiboksini on pysynyt ainakin tähän asti positiivisena paikkana. En edes luultavasti haluaisi blogata mitenkään ammattitasolla, vaan näin on juuri hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, odotan jo innolla :) Juu sellaista tuli kirjoitettua noin 2012-2014. En tiedä oliko se ollut kovin mielenkiintoista, puhuin todella synkästi ja enää en edes tunnista itseäni niistä teksteistä :D Onneksi niin :) Jeps, eikä pienellä blogilla ole ns. mitään pakkoa kirjoittaa tietyssä tahdissa tai tietynlaisia postauksia, saa tehdä juuri sitä omaa juttuaan sillon kuin haluaa :)

   Poista
 7. Hihii, ihana postaus <3 Oot kirjotellut jo hurjan kauan :) Arvostus sinne että oot kirjotellut samassa osotteessa jo noinkin pitkään, mulla kun on muuttunut muutamankin kerran :'D Sun blogi on hyvä just näin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Onhan tässä näköjään muutama vuosi jo vierähtänyt :D Kiitos paljon ♥

   Poista

Julkaisen vain asialliset kommentit :)