torstai 15. maaliskuuta 2018

6 Vinkkiä miten tienata hyvin kirpparilla

Heipsan ♥ Ihan ensiksi iso kiitos edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. Ihanaa miten hyvin otitte postauksen vastaan ja kerroitte omia kokemuksia. Nyt oon entistä motivoituneempi tekemään henkilökohtaisiakin postauksia. Mutta nyt itse asiaan, eli tämän päivän postaukseen! Mulla on tapana myydä vähintään kerran vuodessa turhat vaatteet ja kaappeihin kerääntyneet romppeet kirpputorilla eteenpäin. Tämä tapa mulla on ollut jo monta vuotta ja tässä ajassa oon huomannut millä keinoilla sieltä kirppikseltä saa kaikkein parhaimman tuoton. Missä kannattaa myydä, mitä kannattaa laittaa myyntiin ja millainen kirppispöytä houkuttelee? Oon ollut hieman laiska kuvailemaan viime aikoina, joten postauksen kuvat tulevat tällä kertaa Snapchatista ja Instastorysta.


1. Valitse kirpputori ja ajankohta hyvin. Aina ei kannata valita sitä kaikkein lähimpänä sijaitsevaa kirppistä, vaan suunnata jopa useiden kymmenien kilometrien päähän. Mä myyn edelleenkin aina mun entisessä kotikunnassani, koska siellä saa parhaimman tuoton. Kirppiksellä käy paljon porukkaa ja ihmiset myös ostavat paljon. Nummelassa ainakin oma kokemukseni kirppiksistä on huono - täällä kirppikset ovat pieniä ja tavara todella vanhaa. Myös ajankohdalla on väliä, lomakausilla tavara ja ihmiset liikkuvat paremmin. Tästä syystä myyn itse aina kesäisin.

2. Älä vie kaikkia tavaroita kerralla myyntiin. Liian täyteen ahdettu kirppispöytä ei houkuttele ja sitä on hankala käydä läpi. Tavaroita kannattaakin viedä useana eri päivänä myyntiin.

3. Älä laita hintalappuja kiinni niiteillä tai neuloilla. Tämätämätämä! Siis hyvät ihmiset, älkää laittako niitä kirppislappuja vaatteeseen kiinni niiteillä tai erilaisilla neuloilla. Nään päivittäin vaatteita, jotka ovat pilattu niitin tai neulan tekemällä reiällä. Kukaan ei halua ostaa vaatetta, jossa on jo valmiiksi reikä. En myöskään suosittele iskemään teipillistä kirppislappua kiinni esim. kirjan kanteen tai keinonahkaiseen laukkuun.


4. Järjestele pöytä parin päivän välein. Kirppiksellä kannattaa käydä vähintään parin päivän välein järjestelemässä pöytää. Siisti pöytä houkuttelee enemmän asiakkaita ja samalla on kiva tarkistaa kuinka paljon tavara on liikkunut.

5. Alennus viimeiselle päivälle. Mä en halua vanhoja roippeita enää takaisin nurkkiin pyörimään ja yleensä laitankin viimeiselle päivälle -50% alennukset, että saan vielä kaiken mahdollisen myytyä. Ihmiset rakastavat alennuksia jopa kirppiksillä ja näin ne viimeisetkin jutut lähtevät uuteen kotiin.

6. Etsi kadonneet tuotteet. Ihmisillä on ikävä tapa siirrellä tuotteita pöydästä toiseen - ensin ajatellaan, että tämän mä ostan, mutta muutaman hyllyrivin jälkeen tuote hylätään jonkun muun pöytään. Tuotteita jätetään myös sovituskoppeihin, joista ne eivät välttämättä enää löydä tietään takaisin oikeaan pöytään.


Myyttekö te paljon kirpputoreilla tai käyttekö muuten paljon kirppiksillä?

:llä Jasu

12 kommenttia:

 1. Mäkin myyn paljon kirppiksellä, oon niin samaa mieltä sun kanssa näistä, todella hyvä postaus! Just itse asiassa eilen ajattelin että pitää taas pöytä ottaa, kun siivoilin ja oon ajatellut luopua aika monista Guessin laukuistani. Pelottaa vaan vähän pistää ne kirpparille, kun ovat niin hyvässä kunnossa ja täällä on monesti rikottu mun tavaraa :( Ja onhan niitä hävinnyt/vietykin ja joitain en ole löytänyt, vaikka olen etsinyt (eli todennäkösesti viety). Itse käyn siivoamassa pöydän lähes päivittäin, kun täällä menee pöydät sotkuun todella nopeasti :)

  Kylläpä tämä postaus herätti sellaisen innon että tekisi mieli raivata taas koko vaatehuone ja karsia turhat pois ja ottaa se pöytä! Sain myytyä joulunalla suurimman osan pois ja neljästä isosta kassista vain yksi pikku kassillinen palasi, joten ei oo ollut tarvetta ottaa pöytää :D Saas nähdä jos alan siivoomaan tota vaatehuonetta että paljon taas haluan karsia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Sä myytkin tosi usein, mä yleensä myyn sen kerran vuodessa ja mulla menee sinne lähemmäs kymmenen kassia kamaa kerralla :D Mä suosittelen laittamaan Guessin laukut facekirppiksille - sieltä niitä ei varasteta ja luulen, että siellä niistä saa paremmat rahat :)
   Mun pitäisi myös myydä useammin, kuten tuossa ylempänä jo sanoin - sitä kamaa on ihan tajuttomasti, kun myy vaan sen kerran vuodessa :D

   Poista
 2. Siis toi neuloilla/niiteillä vaatteiden hinnottelu on kyllä niin vihoviimeistä puuhaa! Välillä näkee kaikenmaailman nuppineulavirityksiä ja mä en ainakaan haluaisi edes koittaa päälleni sellasta vaatetta, missä saa koko ajan varoa ettei kohta oo neula ihossa pystyssä. Mä en mikään kokenut kirppismyyjä ole, mutta allekirjoitan kyllä täysin tän sun listan! Tota alennusta en oo itse koskaan laittanut, mutta ehkä ensi kerralla kokeilen niin ei välttämättä olis ihan niin paljon tavaraa roudattavana takaisin kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Totta muuten tuokin, ei tullut edes mieleen, että onhan niiden sovittaminenkin tosi inhottavaa, jos neulat pistelee sieltä täältä :/ Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ihmiset kiinnostuu jo pelkästään siitä alennuslapusta ja tulevat tutkimaan pöytää :D

   Poista
 3. Ihania vinkkejä!<3
  Mä myyn aina välillä kirppiksillä ja nyt oon hurahtanut Zadaa-sovellukseen! Sen kautta on niin helppo myydä, kun ei tarvitse käydä esim järkkäämässä pöytää, vaan saa laittaa kotona rauhassa tuotteet myyntiin :)
  Ja osteltuakin tulee kirppiksillä aika paljon, ne on niin aarreaittoja!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sitä pitäisikin kokeilla, saisi kaiken vähän arvokkaamman myytyä turvallisesti :) Mä rakastan myös kirppiksiä ja esim. Uffia, josta ostankin melkein joka viikko jotain "uutta" ♥

   Poista
 4. Tässä oli kyllä paljon hyviä vinkkejä! :) Mun on pakko päästä ylimääräisistä tavaroista eroon :D Eli tuli tosi hyvään aikaan tää postaus.Pitää vaan varata aikaa tuolle kirpistelylle! Ja millä sun mielestä kannattaa kiinnittää hintalaput vaatteisiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että tää postaus tuli tarpeeseen :) Mun mielestä oikeastaan ainoa hyvä vaihtoehto on tarralaput, joita on onneksi joillakin kirppiksillä. Millään neuloilla ei kannata laittaa, ehkä juuri ja juuri kokolappuun voi tehdä reiän neulalla :D

   Poista
 5. oli hyvä postaus!! Itsekin pitäisi itseasiassa varata nyt pöytä ja myydä turhat roinat pyörimästä pois:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Keävt ja kesä on hyvää aikaa myydä, toivottavasti saat kaiken turhan kaupaksi :)

   Poista
 6. Tämä oli kyllä hyvä postaus, vaikken itse kirpputoreilla myykään mitään sellaisia tavaroita, joista haluaisin päästä eroon. Mä yleensä kyselen kavereilta ja tutuilta haluaisivatko he halvalla vaatteita tai muita juttuja ja jos ei kelpaa, vien ne kierrätykseen :) Mietin, että joku voi oikeasti tulla onnelliseksi sellaisesta tavarasta, joka itselle on nykyään turhaa.

  Mutta kirppareilla käyn itse todella usein! Tänäänkin tuli käytyä, mutta en voi muuta kuin ihmetellä muutamia juttuja... Ensinnäkin se, että jotkut myyvät tavaroita aivan mielettömän kalliilla. Tänäänkin löytyi sellainen mieleeni oleva hieman kulahtanut neule, jonka olisin ostanut, jos se ei olisi maksanut 10e. Siis? Mä saan kaupasta vielä parempikuntoisen suurinpiirtein samaan hintaan. Musta tuntuu, että nykyään ihmiset eivät kauheasti edes mieti, minkä hinnan laittavat tavaroilleen. En usko, että monikaan haluaa esimerkiksi ostaa 25 eurolla kenkiä, joita on selkeästi käytetty useaan otteeseen ja jotka ovat huonossa kunnossa.

  Ja sitten löysin mustan Coca Cola -lasin (juuri sellaisen, mitä olen kauan etsinyt, koska keräilen niitä), mutta mä en todellakaan osta Mäkkiaterian mukana tullutta lasia 5 eurolla...
  Summa summarum, mun mielestä olisi ihanaa jos muutkin kirppiksellä tavaroitaan myyvät ihmiset miettisivät, mitä pyytävät tuotteistaan ja että kävisivät siivoamassa kirppispöytäänsä tai -hyllyään. Välillä myös joitain oikein kulahtaneita tai rikkinäisiä asioita ei ehkä kannata myydä, eikä ainakaan liian kalliilla.

  Kiitos kuitenkin tästä postauksesta! <3 Ja anteeksi ranttaukseni :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuokin on hyvä tapa päästä turhista jutuista eroon ja itsekin lahjoitan paljon töihin turhia vaatteita, esimerkiksi kaikki ne jotka eivät mene kirppiksellä kaupaksi :)
   Kirppiksillä on ihana kierrellä, mulla se on vaan vähän jäänyt kun töistä tulee ostettua ja löydettyä koko ajan jotain uutta :D Tuo on kyllä totta, kirppikset on nykyään ihan täynnä ylihinnoteltua tavaraa. Unohdinkin mainita tähän hinnoittelun joka on monilla pielessä...ei kirppiksillä haluta maksaa muutamaa euroa enempää mistään :D
   No huhhuh mikä hinta lasilla :D Mitä ihmettä oikeesti :D
   Kiitos paljon ♥ Ja pitkät ja ajatuksia herättävät kommentit ovat juuri parhaita :)

   Poista

Julkaisen vain asialliset kommentit :)