keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Merkonomi

Hain merkonomiksi hetken mielijohteesta. Heräsin jäätävässä darrassa työpaikan juhlien jälkeen (ne juhlat joissa salmari maistui ja aloitin miehen "piirityksen"), mulla oli jäänyt valot päälle ja matkalla sänkyyn olin kadottanut kaikki vaatteetkin jonnekin. Tuona sunnuntaina todellisuus iski jotenkin kunnolla päin kasvoja ja päätin, että on pakko tehdä jotain elämälle. Rehellisesti sanottuna en kuitenkaan halunnut mihinkään kouluun ja laitoin hakemuksen menemään lähinnä sukulaisten ja mutsin mieliksi. 


Kuukautta myöhemmin postilaatikkoon kuitenkin kolahti hyväksymiskirje Suomen liikemiesten kauppaopistolta ja hieman innostuinkin siitä, vaikka edelleenkin ajattelin, etten lähde mihinkään vakityöstä. Mies sai mut kuitenkin uskomaan, että paikka kannattaisi ottaa vastaan ja samalla päätettiin sitten yhteenmuutostakin. Edelleen mua muitenkin karmaisi ajatus vakkarityön jättämisestä ja tuilla/lainoilla elämisestä.


Tammikuussa 2016 jätin kuitenkin työpaikkani ja suuntasin kohti Pasilaa. Toisena koulupäivänä bussi oli lumimyräkän takia myöhässä tunnin ja ratikat lopettivat kulkemisen tietenkin juuri Pasilan suuntaan. Itkin lumisateessa ja pyysin mutsin pelastamaan mut joltain randomilta huoltoasemalta. Onneksi mun vitutuksenaiheet pysyivätkin koko kouluajan tämän luokkaisina - itse koulu ei aiheuttanut stressiä, mutta bussit....ei kiitos enää ikinä. 


Koulu tosiaan kesti vain vuoden ja pari hassua kuukautta. Tuossa ajassa meillä oli kolme koetta, joista yhdessä sai olla kirja mukana, yksi tehtiin yhdessä luokan kanssa ja yhteen tiedettiin kysymykset valmiiksi. Lomia vietin ainakin neljä kuukautta ja työssäoppimassa olin ensin 9viikkoa ja toisella kertaa 10. Työssäoppimiset suoritin oman työnpaikkani muissa toimipisteissä. Välillä vihasin tuota koulua, koska en oppinut mitään ja jos halusin oppia, kaikki piti opetella itse. Välillä taas nautin siitä, ettei kukaan vahtinut kunnolla poissaoloja tai tekemisiä. 


Jokatapauksessa perjantaina valmistuin pari kuukautta alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin kiitettävillä papereilla. Hieman uskallan olla jopa ylpeä mun todistuksesta, vaikka eipä se paljoa uurastusta vaatinutkaan. Isoin työ oli siinä, että jaksoin raahata ruhoni joka aamu (tai ainakin muutaman kerran viikossa) kouluun. Eniten opin työssäoppimisista ja oli tästä koulusta sekin hyöty, että nykyään olen paljon rohkeampi ja sosiaalisempi. En enää tarvitse kädestäpitelijää, vaan uskallan tehdä jotain ihan itsekin.


Lauantaina vihdoin päästiin juhlimaan enemmän valmistumista, ensin sukulaisten ja myöhemmin kavereiden kanssa. Oli ihanat juhlat, mutta jotenkin olin tosi levoton koko ajan ja esimerkiksi kuvia ei tullut otettua paljoakaan. Ulkona myös satoi ja sisälläkin oli niin pimeää, että valoja täytyi pitää päällä...Onneksi muistot eivät kuitenkaan katoa mihinkään, vaikkei niitä kuvia tullutkaan otettua niin paljoa. 


Tarjottavapuoli meiltä lähti taas ihan lapasesta ja jääkaapissa on vieläkin kaikkia herkkuja jäljellä. Sain myös tosi paljon apua sukulaisilta ja miehen porukoilta, ilman apuleipureita en olisi millään ehtinyt tekemään tarjottavia ajoissa. Apua tuli myös Crisulta, joka kävi lauantaiaamuna kihartamassa mun hiukset ♥


Lahjoja tuli myös aivan älyttömän paljon ja sunnuntaina kaikkia ihanuuksia tutkiessa meinasi oikeasti tulla itku, kun tajusin miten hyvin kaverit ja sukulaiset mut tuntevat ♥ Mieheltä saadun meikkipöydän lisäksi sain esimerkiksi vohveliraudan ja herkkuja sen mukana, paljon muumijuttuja, rahaa, kosmetiikkaa ja älyttömästi kukkia ♥ Saatiin myös muutamat tuparilahjat vielä kavereilta.


Jälkikäteen ajateltuna oon tyytyväinen, että lähdin opiskelemaan merkonomiksi. Reilu vuosi meni todella nopeasti ja nyt on monia ovia avoinna. Päätin kuitenkin palata takaisin vanhaan työhöni, koska ikävöin sinne niin paljon ♥ Miksi sitä väkisin pitäisi etsiä uusia töitä ja kokemuksia, kun vanhat kuviot tuntuvat niin turvallisilta ja itselle sopivilta?

:llä Jasu

14 kommenttia:

 1. Onnittelut vielä valmistumisen johdosta<3 :) Uusi koulutus avaa tosiaan yleensä aina niitä ovia ja mun mielestä kouluttautuminen ei koskaan ole turhaa! Ja tosiaan, jos vanha työ tuntui hyvältä ja sulle oikealta niin ihan turhaa olisi lähteä väkisin hakemaan töitä jostain muualta :) Itse sen parhaiten tietää, mikä on hyväksi itselleen. Ihan mahtavaa, että sulla on työpaikka missä viihdyt ♥

  Ja vautsi toi sun mekko on aivan tajuttoman upea ja sä hurjan kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3 Niimpä, oon aivan samaa mieltä :) Kiinnyn tosi vahvasti tiettyihin paikkoihin ja paria työssäoppimispaikkaa ja koulua testanneena tiedän, että ainakin nyt mun paikka on juuri tuossa työpaikassa :)
   Kiitos ihana ♥

   Poista
 2. Onnea valmistumisesta! :) Mihin erikoistuit merkonomina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Musta tuli asiakaspalvelun ja myynnin merkonomi :)

   Poista
 3. Onnea valmistuneelle! <3 Kannattaa tehdä just niin, kun tuntuu itestä hyvältä - jos tuttu ja turvallinen työ tuntuu hyvältä, niin sinne kannattaa jäädä, kun työtilanne on tällä hetkellä mitä on.. nimimerkki - oon ollut 3 vuotta työssä, jonka piti olla vaan väliaikainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Tuo on kyllä totta. Työpaikat on niin kiven alla ja monet eivät edes viihdy työpaikoillaan. Mullekin tuon työn piti olla vain välivuoden aikainen, mutta jotenkin jämähdin sinne 1,5 vuodeksi ja nyt palasin takaisin :D

   Poista
 4. Onnea vielä! <3 Näistä kuvistahan tuli tosi kivoja, mä ainakin tykkään :) Sait ja saitte kyllä niin ihania lahjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ♥ Noi lahjat oli kaikki ihan superihania, en kestä <3

   Poista
 5. Onnea paljon vielä minunkin puolestani! <3 Oli kyllä jotenkin niin ihanan tunteikas teksti! Itselläni oli välillä vähän samoja fiiliksiä, ettei opiskelu jaksanut kiinnostaa, kun pääsin opiskelemaan parturi-kampaajaksi. Onneksi kuitenkin jaksoit käydä koulun loppuun asti, vaikkei se kauaa kestänytkään! :)

  Ps. Saittepa ihania lahjoja, esimerkiksi nuo kaikki Muumi-tavarat! Oon niin kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva kuulla, sitä koitin tavoitellakin :) Kyllä se koulu tosiaan kannattaa käydä läpi sitten jos sinne sisään pääsee :) Amikset kun kestääkin vielä niin vähän aikaa :)
   Noi lahjat osu kaikki kyllä niin nappiin ♥

   Poista
 6. Onnea vielä valmistumisesta! :) Ihana mekko sulla ollut juhlissa! :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea valmistumisen johdosta Jasu! ♥ Oot kyllä ollut kauniina, ihana tuo mekko :) Itsekin olen merkonomi ammatiltani, mutta miulla koulu kesti sen vajaa kolme vuotta, kun aloitin koulun suoraan yläasteen jälkeen :D Ensimmäinen vuosi oli ehkä kaikista rankin, mutta kolmas meni ihan leikiten läpi kun koulua saattoi olla enää vain pari kertaa viikossa ja opinnäytetyökään ei ollut loppujenlopuksi vaikea toteuttaa! Ja hei, ihan oikein että palasit takaisin vanhaan työhösi - jos se tuntuu oikealta ja hyvältä, miksi tosiaan ruveta sitä vaihtamaan? :) Ihania lahjoja oot saanut, nuo muumiastiat on niin söpöjä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli ♥ Meilläkin koulu helpottui vain entisestään loppua kohden, syksyllä kukaan ei enää välittänyt tulemisista ja menemisistä ja pystyi hyvin tekemään töitäkin samalla :D Meillä ei edes ollut mitään opinnäytetyötä, toi koulu oli kyllä erikoisen helppo :D Oon täysin samaa mieltä, ihan turhaan lähtisin muualle kun nyt on hyvä työ, josta pidän :) Ne on, oon niin tyytyväinen kaikkiin noihin ihaniin lahjoihin ♥

   Poista

Julkaisen vain asialliset kommentit :)