torstai 14. kesäkuuta 2012

Saksa-Luxemburg-Ranska-Belgia-Hollanti @ 2010

Eilen satuin tylsyyksissäni selailemaan pari vuotta vanhoja lomakuvia, ja iske todellinen lomakuume! Pari vuotta sitten mulla ei ollut vielä blogia, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan - esittelen ton reissun ja kuvat nyt :) Ja tosiaan mä olin tuolloin 15, mulla oli oranssit vammasen pituset hiukset, joten naureskelkaa vapaasti. Ps. osa kuvista on bussin ikkunasta otettuja, joten todella huonolaatuisia.

Sain ton matkan rippilahjaks mun kahdelta isotädiltä, joiden kanssa oon viettäny koko lapsuuteni. Lähettiin joskus heinäkuussa ja reissu ei kestäny edes viikkoa, mutta silti tuli nähtyä viisi eri maata. Harmittaa kylläkin, että aikaa oli niin vähän :/


Saksa 
Eka olin yön stadissa toisella tätsyllä, ja aamulla lennettiin Frankfurttiin, josta matka jatkui samantien ihanaan pieneen kylään, Rüdesheimiin. Se oli tosi semmonen saksalaistyylinen, hienoi taloja ja pahaa jätskii :D Siellä oltiin vaa joku pari tuntii, jonka jälkeen mentiin hotellille, jossa vietettiin yks yö. Kaupungin/kylän nimeä, jossa oltiin en enää muista.


Luxemburg

Saksan jälkeen suunnattiin bussilla Luxemburgiin. Kuljettiin mantereiden välillä siis bussilla, meitä oli koko ajan se sama porukka siellä, ja yhteen tyyppiin ehdinkin tutustua.
Luxemburgissa meillä oli aikaa muutama tunti, käytiin vaan istuskelemassa jossain puistossa ja kiertelemässä kaupoilla. Ranska
Luxemburgista suunnattiin Ranskan puolelle, jossa oltiin pari yötä. Käytiin läpi noi kuuluisimmat nähtävyydet ja tottakai mä tutkin kauppoja. Harmittaa vaan kun rahaa oli ihan liian vähän, ja ruokakulttuuriin en päässyt tutustumaan kunnolla...Aamupalat tuol oli kyl tosi Ranskalaistyyliset, ton reissun jälkeen ei vähään aikaan tehny mieli croissantteja.

 Meijän ihana hotellihuone, jossa oli kaks parivuodetta.

 Versaillesin linnalta, johon ei kylläkään menty sisälle.


 Eiffeltornillakin käytiin, muttei menty ylös kun tätsyillä tais olla korkeenpaikankammo. Tää kuva on otettu Seinen-"risteilyltä", eli matkaan kuului pieni jokiajelu, mistä näki tosi hyvin Eiffelin ja Notre Damen.

Riemukaari

 Käytiin kans Sacré-Coeur kirkolla tai katedraalilla, mikä onkaan ja suosittelen kyllä kaikille, tuolt näki hyvin Pariisia, oli sen verran isolla kukkulalla.

Champs Elysée on vissiin kaikkein kuulusin ja "kallein" katu Pariisissa, tuol oli vaan kaikkii hienoi liikkeit ja tonne Louis Vuittonillekkaa ei tainnu päästä tavalliset ihmiset sisään.
Louvre'en ei menty ajan puutteen takia, ehkä mä vielä joskus nään Monalisan.

Belgia
Ranskan jälkeen edessä oli Belgia/Bryssel, jossa viivyttiin pari tuntia. En ehtiny näkee mitään muuta ku mansikoita ja pissaavan pojan mitä sinne mentiin katsomaan...

 Manneken Pis - koko reissun kohokohta :D


Alankomaat
Viimeinen maa reissulla oli Hollanti, johon todellakin rakastuin. Ihanaa maalaismaisemaa ja Amsterdamissa paljon kanavia. Siellä viivyttiin vissiin pari yötä, käytiin kanava"risteilyllä", joka oli ihan mahtava. Näki hyvin kaupunkia, ja näki kuinka viimeisenä iltana suurinosa reissulaisista veti kännit, kyllä alko juttu luistaa :D

Tuol oli aivan ihania taloja, ja joidenki pihoilla meni lampaita♥

Sit tuolt jäi se mieleen, et kaikis turistimyymälöissäki myytii huumeit. Jotai kannabistikkareita ym. 

Tommonen reissu. Tuli ihan ikävä kun nyt alko muistelee oikein kunnolla. Tuolt jäi nii paljon muistoja, ja tottakai mul on vieläki käytössä pari paitaa mitkä ostin Pariisista. Pidän edelleen yhteittä Felix'een johon tutustuin reissussa(eli samalla bussilla kuljettiin siis se viis-kuus päivää). 
Toivon mukaan pääsen tommoselle reissulle vielä uudestaan, ainakin Pariisi ja Amsterdam pitää päästä näkemään ja kokemaan uudestaan. Sitä odottaen, hyvää kesän jatkoa, 
:llä Jasu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen vain asialliset kommentit :)